instagram arrow-down

VIMEO

Din egen påskekonfekt

Jeg har stor tro på felles opplevelser. Hvordan kan vi møtes hvis vi aldri deler den samme opplevelsen? Hvis vi aldri går i hverandres sko?

Hjemmelaget konfekt. Marsipanstjerner til påske.

Marsipanstjerner. Hjemmelaget påskekonfekt.

Noe av det mest fascinerende med det franske kjøkken er ikke at de har god mat, men at de har en sterk matkultur. Frankrike stopper opp ved lunsjtider. Hele landet setter seg ned ved bordet klokka 13 for å spise et felles måltid, for å dele en felles opplevelse.

Go to English version

I stedet for å sitte ned sammen har vi ofte det en medieforsker kalte ”me-time”. Vi sitter foran hver vår skjerm i stedet for å samles foran TVen. Vi spiser hver for oss på vei til neste gjøremål eller foran mobilen for å sjekke antall likes.

Å samles ved bordet

Jeg har stor tro på felles opplevelser. På å sitte ned sammen og nyte en lørdagsfilm. På å sitte ned å spise middag sammen uansett hvor travle vi måtte være i hverdagen. Hvordan kan vi møtes hvis vi aldri deler den samme opplevelsen? Hvis vi aldri går i hverandres sko?

Mat er Den felles opplevelsen for meg. Mat er det som binder oss sammen. Mat er et pusterom, der vi kobler fra og er tilstede. Mat er kjærlighet. Det er slik jeg viser at jeg er glad i noen. Jeg lager mat til dem. Eller vi lager mat sammen.

I jula lagde min bedre halvdel juleverksted med Loukas på tre. Ideen var enkel. Kjevle ut marsipan og stikke ut med pepperkakeformer. Hakke og smelte sjokolade og male marsipanen. Drysse med kakepynt. La Loukas servere sin hjemmelagde konfekt til besteforeldrene på julaften. Stressfri julekaffe. Sjokolade som kan smelte hjerter. Jeg kunne ikke vente helt til neste jul. Vi måtte ha verksted til påske også. Vi trengte bare gult. Så da ble kakepynten byttet ut med kokosmasse blandet med påskegul gurkemeie. Nå kan påsken komme for store og små.

Marsipanstjerner, hjemmelaget påskekonfekt

Marsipanstjerner, hjemmelaget påskekonfekt

Marsipanstjerner malt med sjokolade

Marsipanstjerner til påske

Marsipanstjerner

Råmarsipan
en espressokopp kokosmasse
1 ss appelsinjuice
1/2 ts gurkmeie
50 gr mørk sjokolade
pepperkakeformer
kjevle
smørpensel

For å lage den gule kokosmassen, rører du ut gurkmeien i appelsinjuicen og blander i kokosmassen. Så hakker du sjokoladen og smelter over vannbad. Da er det klart til påskeverksted!