instagram arrow-down

VIMEO

Ingefærlimonade med pasjonsfrukt

Kvelden jeg skulle fotografere limonaden, åpnet oslohimmelen seg

Ingefærlimonade med lime og pasjonsfrukt

Ingefærlimonade med lime og pasjonsfrukt.

Rota til alt godt er ingefær. Hva skulle det kinesiske eller det indiske kjøkkenet gjort uten ingefær? Og selv om pepperkakene kalles pepperkaker er de jo egentlig ingefærkaker, gingerbread.

Go to English version

Den ferske ingefæren vi spiser er egentlig røttene til en plante. Ingefær har blitt dyrket i mange tusen år i Asia, men klarer i dag ikke å formere seg uten menneskelig hjelp. Den har vært brukt som legemiddel og hjelper blant annet mot reisesyke, kvalme og forkjølelse.

Ingefær er helt essensielt i både det kinesiske og indiske kjøkken der den lager smakens grunnmur, men ingefær er også brukt i en rekke drikker som ingefærøl, ingefærte – og ingefærlimonade. Ingefær blir sterkere og sterkere jo lenger den ligger i vann og smaker til slutt nesten som chili.

“Passion fruit are that rarity in the produce world: fruit that taste better the worse they look” (epicurious.com)

Pasjonsfrukt ser, i likhet med ingefær, ikke særlig snasen ut. Men ikke la deg bedra. Sjeldent smaker og lukter en frukt så overjordisk som pasjonsfrukten. Pasjonsfrukten skaper magi i all mat den møter. Når du skal kjøpe pasjonsfrukt må du se etter pasjonsfruktene med rynkete skall – det er disse som er modne.

Kvelden jeg skulle fotografere limonaden, åpnet oslohimmelen seg. Da regnet stoppet og jeg kunne ta fatt på fotograferingen, hadde noe magisk skjedd. Fotostudioet mitt, dvs. bakgården, hadde forvandlet seg til den fineste kulisse for å fotografere drinker, og bildene nærmest badet i vann.

Ingefærlimonade med pasjonsfruktTo varianter av ingefærlimonade: Med lime og med pasjonsfrukt

Ingefærlimonade med pasjonsfrukt (4 porsjoner)

100 gr sukker
1,5 dl vann
4 cm fersk ingefær
2 lime
2 pasjonsfrukter
farris
isbiter

1. Rensk ingefæren og skjær i tynne skiver. Ha i en panne med vannet og småkok i 10 minutter. Ta av plata og la trekke i ca. 2 timer. Jo lenger du trekker, jo sterkere blir ingefærsmaken.
2. Tilsett juicen av limen, men la noen skiver være til overs for garnityr.
3. Fyll opp glasset cirka 1/3, og ha i masse isbiter.

Nå kan du velge mellom to smaksvarianter:
Ha i noen limeskiver og fylle opp med farris. Eller du kan dele pasjonsfrukten, skrape ut innholdet og fylle opp med farris.

Ønsker du å lage en mugge, kan du ha både limeskivene og pasjonsfruktkjøttet i mugga og fylle opp med farris.

Flere leskende sommerdrikker?

Rabarbralimonade med lime
Jordbærmilkshake (på engelsk)

2 comment on “Ingefærlimonade med pasjonsfrukt

 • Tove
  June 4, 2014 | 6:27 am

  Disse så gode ut 🙂

  • nordicdiner
   June 4, 2014 | 9:31 am

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Tove. Og jeg må si at du virkelig holder koken med utrolig mye fin mat på bloggen din. Jeg er utrolig imponert over gitarkaka!

Comments are closed.