instagram arrow-down

VIMEO

Pannekaker med sjokolade og banan

Endelig møtes vi som et team. Loukas drysser ivrig melis på pannekakene. Og jeg får bildene jeg ikke visste at jeg ønsket meg

Pannekaker med sjokolade, banan og kokos

Pannekaker med sjokolade, banan og kokos.

”Og når han ble sliten sov han i skyggen hennes”.

Go to English version

Til 3-års dagen fikk Loukas en barnebok som heter The Giving Tree. Boka, en av klassikerne innen barnelitteratur, handler om forholdet mellom et tre og en liten gutt. Boka starter med å fortelle om vennskapet mellom treet og gutten, for slik er begynnelsen. Så blir gutten større, og hans kjærlighet til treet blekner. Som voksen vender han tilbake til treet for å dra igjen. Først tar han med seg treets epler som han skal selge, så med treets greiner for å bygge et hus, deretter med stammen for å bygge en båt slik at han kan seile vekk. Tilslutt står bare en stubbe igjen, men selv da klarer treet å gi av seg selv til gutten som nå er blitt en gammel mann.

Loukas er mest opptatt av gutten, og har problemer med å skjønne at gutten og mannen er samme person. Selv tenker jeg at jeg har for mye av mannen, ikke gutten, i meg. Jeg klarer dårlig å sette pris på det som er nær meg – eller fjernt, for den saks skyld. Jeg lar meg stresse av det meste, og klarer å se problemer der ingen skulle tru at noko kunne gå galt. Fotografering til matbloggen er en av utfordringene mine. Det bør helst skje i ro og konsentrasjon, uten diverse avbrytelser.

Albert

Albert, i et heller rolig øyeblikk.

Det er ikke alltid like lett å fotografere med en treåring i hus og to katter som sjeldent tar et nei for et nei. Det gjelder å ha øyne både foran og bak. Vi har to katter, Albert og Alfonso, som ivrig forsøker å hoppe opp på bordet hvor maten skal fotograferes, slik at jeg må dra ut alle stolene fra bordet slik at i det minste den tjukkeste av kattene, Albert, ikke klarer å komme seg opp med det første. Og så er det Loukas, som stikker av gårde med diffuseren min og bruker den som dansegulv. Loukas fikler med kamerat mitt med sine svært søte, men klissete små lanker. Loukas vil selvfølgelig gjøre akkurat det samme som meg og stiller seg oppå stolen foran meg for ”å grafere”. Det er bare det at han også plasserer sin lyse lugg midt i bildet.

Jeg er egentlig ferdig med fotograferingen, og kan endelig begynne å slappe litt av. Og det er selvfølgelig da jeg klarer å se hva som egentlig ligger foran meg.

-Hva er dét? Spør Loukas.
-Det er melis til å drysse på pannekakene, svarer jeg.

Endelig møtes vi som et team. Loukas drysser ivrig melis på pannekakene. Og jeg får bildene jeg ikke visste at jeg ønsket meg.

Pannekaker med et lite dryss melis
Pannekaker med sjokolade, banan og kokos

Pannekaker med sjokolade og banan (ca. 6 pannekaker)

Jeg elsker pannekaker. Og vafler. Og jeg lager både pannekaker og vafler med en god slump havre. De norske pannekakene synes jeg egentlig er bedre enn de franske. De franske er riktignok løvtynne, men inneholder ganske mye mel og lite egg. Jeg synes egg gjør pannekakene saftigere og mer smakfull.

Det viktigste du må huske på når du lager pannekakene er å ha fyllet klart før steking og at du må ha på fyllet mens pannekakene steker. Da blir bananskivene varme og deilige, og sjokoladen smelter på tunga. Disse pannekakene er det jeg liker å kalle dessertfrokost. De passer både til søndagsfrokosten og til lørdagsdesserten.

1 dl vann
0,75 dl havregryn
3 økologiske egg
60 gr mel (glutenfritt går fint)
2 dl H-melk
knivsodd salt
3 bananer
50 gr mørk sjokolade (70 %)
kokos
stekeolje (ikke smør)

1. Bløtlegg havregrynene i vann i 30 minutter eller mer.
2. Visp egg og mel sammen til en glatt røre. Ha i havregryn, salt og melk og kjør sammen med en håndholdt blender. Blenderen maler havregrynene, men har du ikke blender går det bra uten. La gjerne stå i en time.
3. Når røra er ferdig, forbereder du fyllet: Beregn 1/2 banan pr. pannekake. Skjær bananene i tynne skiver. (Disse varmes raskere). Skjær tynne “skav” av sjokoladen. Ta frem kokosen.
4. Varm en teflonpanne, gjerne pannekakepanne. (Panna er varm når smør bruser, men ikke brennes). Ha i stekeolje og pannekakerøre.
5. Rett etter du har snudd pannekaka, har du i bananskiver, sjokolade og kokos. I den rekkefølgen, og så steker du videre på middels varme.
6. Når pannekaka er stekt ferdig, bretter du den en gang og steker litt videre for å gi mer varme til fyllet. Brett igjen og ha på tallerken.
7. Fortsett med resten av røra. Ha gjerne pannekakene tilbake i stekepanna og server med litt sjokolade på toppen – og et barnslig dryss med melis!

Flere oppskrifter med havre?

Havrevafler med kardemomme
Kjøleskapsgrøt med havre og nøtter